Mark Meeuwessen wint Zeeuwse Heftruck Cup 2018

Afgelopen zaterdag 23 juni organiseerde Feyter Forklift Services samen met DINS Safety Training en C-Port de Zeeuwse Heftruck Cup. Daarbij namen heftruckchauffeurs van vele verschillende bedrijven het tegen elkaar op in de strijd om de titel “Beste Heftruckchauffeur 2018”. Mark Meeuwessen, in het dagelijks leven heftruckchauffeur bij Elopak, kroonde zich tot winnaar. Met 13 punten verschil deed hij dat tevens op overtuigende wijze.

 

Opvallend is dat met de winst van Meeuwessen Elopak wederom de beste Zeeuwse heftruckchauffeur in de gelederen heeft. Hij stoot immers Kees Haak van de troon, die eveneens werkzaam is bij de specialist in kartonnen verpakkingsoplossingen. Het Terneuzense Elopak was met 4 deelnemers sterk vertegenwoordigd.
De top 3 werd gecompleteerd door Terah van Eijk (heftruckchauffeur bij DMG) op de tweede plaats en Freddy Michiels (eveneens heftruckchauffeur bij Elopak) op het derde ereschavot. Het verschil tussen deze twee was minimaal; Beide eindigden op een puntentotaal van 101 punten, waardoor het verschil in tijd die zij nodig hadden voor het uitvoeren van de diverse opdrachten de doorslag moest geven. Kees Haak, maarliefst viervoudig winnaar van de Zeeuwse Heftruck Cup, moest zich dit jaar tevreden stellen met een 4e plaats. Met slechts 1 punt minder dan Van Eijk en Michiels was ook dit verschil bijzonder klein.

 

Behendigheid, zorgvuldigheid en snelheid

Net als de voorgaande edities vond de Heftruck Cup plaats tijdens de Havendagen op de Scheldeboulevard in Terneuzen. Alle deelnemers kregen 4 praktijkopdrachten voor de kiezen en 1 theorie onderdeel om de kennis op gebied van veilig werken te testen. Zoals ieder jaar staan de praktijkopdrachten volledig in het teken van behendigheid, zorgvuldigheid en snelheid. In het kader van het veilig werken wordt aan precisie een hogere waardering toegekend dan aan de snelheid waarmee de oefening werd volbracht. Met andere woorden: De oefeningen foutloos volbrengen is belangrijker dan de snelste tijd neerzetten.

De opdrachten werden met verschillende Unicarriers heftrucks uitgevoerd, zowel elektrisch als diesel aangedreven machines. Eén van de meest lastige oefeningen was de opdracht waarbij men emmers water met behulp van een heftruck uitgevoerd met rotator in een vat moest overgieten. De trechter waarin men diende te gieten hing daarbij op zo’n 3 meter hoogte.

Meer foto’s van de Zeeuwse Heftruck Cup 2018 zijn te vinden op de Facebook pagina van Feyter Forklift Services.

 

Facebooktwitterlinkedinmail