Verslag Zeeuwse Heftruck Cup 2015

 

Zeeuwse Heftruck Cup 2015 - 008
Het podium in 2015

Zaterdag 27 juni jl. streden 12 heftruckchauffeurs om de titel Beste Heftruckchauffeur van Zeeland tijdens de Zeeuwse Heftruck Cup. De 3e editie van deze heftruckwedstrijd werd gewonnen door Kees Haak, heftruckchauffeur bij Elopak in Terneuzen. In 2013 wist Haak ook al de eerste editie van de Zeeuwse Heftruck Cup op zijn naam te schrijven.

Tijdens de Heftruck Cup moeten de deelnemers in 4 praktijkoefeningen hun vakmanschap laten zien. De opdrachten worden met verschillende type heftrucks verreden: elektrisch, diesel en LPG aangedreven. Bij de uitvoering draait het allemaal om precisie, veiligheid maar ook snelheid.

Nieuw dit jaar was een opdracht met een Bendi knikheftruck. Omdat dit voor alle chauffeurs een nieuwe ervaring was, bleek deze oefening dan ook één van de moeilijkste. Naast het tonen van behendigheid bij de praktijkoefeningen werd door middel van een theorieopdracht ook de parate kennis rond het veilig werken met de heftruck getest.

Aan het einde van de dag bleek Kees Haak de meeste punten te hebben gescoord waardoor hij zich, voor de tweede keer, een jaar lang “Beste Heftruck Chauffeur van Zeeland” mag noemen. David de Beuckeleer, heftruckchauffeur bij Altrad Balliauw, mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en het bronzen eremetaal was voor Niek de Miliano van Feyter Forklift Services.