Zaterdag 23 juni organiseerden Feyter Forklift Service, DINS Safety Training en C-Port BV de Zeeuwse Heftruck Cup. Daarbij namen heftruckchauffeurs van vele verschillende bedrijven het tegen elkaar op in de strijd om de titel “Beste Heftruckchauffeur 2018”. Mark Meeuwessen, in het dagelijks leven heftruckchauffeur bij Elopak, kroonde zich tot winnaar. Met 13 punten verschil deed hij dat tevens op overtuigende wijze.

 

Opvallend is dat met de winst van Meeuwessen Elopak wederom de beste Zeeuwse heftruckchauffeur in de gelederen heeft. Hij stoot immers Kees Haak van de troon, die eveneens werkzaam is bij de specialist in kartonnen verpakkingsoplossingen. Het Terneuzense Elopak was met 4 deelnemers sterk vertegenwoordigd.
De top 3 werd gecompleteerd door Terah van Eijk (heftruckchauffeur bij DMG) op de tweede plaats en Freddy Michiels (eveneens heftruckchauffeur bij Elopak) op het derde ereschavot. Het verschil tussen deze twee was minimaal; Beide eindigden op een puntentotaal van 101 punten, waardoor het verschil in tijd die zij nodig hadden voor het uitvoeren van de diverse opdrachten de doorslag moest geven. Kees Haak, maarliefst viervoudig winnaar van de Zeeuwse Heftruck Cup, moest zich dit jaar tevreden stellen met een 4e plaats. Met slechts 1 punt minder dan Van Eijk en Michiels was ook dit verschil bijzonder klein.